Cj

Entry pertama pada bulan syawal..syawal? dah raya rupanya..rasa macam baru semalam je kena enjit2 semut kat Az-zahra dek kerana gastrik..oh gastrik..kau telah menyebabkan aku 'ponteng' puasa 2 hari..ganti,jangan tak ganti..

Raya..Merdeka dan dot3..bulan Ogos yang lalu telah menyaksikan dua perayaan besar bagi negara yang kita duduki ini..selaku pemegang MyKad yang sah (bukan 4 jam permohonan terus dapat) aku rasa bangga dengan perayaan serentak ini..sekurang-kurangnya tak kedengaran di corong telinga aku ni "konsert merdeka bla3"..tak pun "pesta buih n bla3" kat dataran merdeka tu..semuanya sebab Syawal..thanx syawal..

tu muqadimahnya..ok..apa yang aku nak mengarut kali ni?tatadadada..sekarang aku dah semakin berminat dengan makhluk yang bernama buku..bukan muka buku la.buku..book..understand that?hoho..speaking aku nyah..jalan2 kat Giant senawang itu hari, nampak tulisan merah tertera nama MPH..yang aku tau mile per hour je mph ni..masuk dan masuk..terus ke bahagian Malay Readers..cari dan cari..yes!!akhirnya aku jumpa makhluk berkulit merah gelap yang selama ini aku cari..Contengan Jalanan by Hlovate..sebelum ini ada jugak baca novel beliau..Versus..untung ada bakat tulis novel ni..aku harap aku dapat kesempatan macam tu satu hari nanti..habis jugak la duit raya aku kat MPH ni..sape suruh wat promotion..memang aku borong la..

"patutla jiwang..layan novel rupanya.." haha..ada ke patut..aku tak jiwang..serius..romantik dan puitis tu mungkin ada..hehe..dah2..stop mal..tak habis2..hold benda ni k..sampai masa baru boleh cakap..lalala~

nak berhenti dulu boleh?nantikan entry seterusnya..nak buat cerpen jap..tata..out..assalamualaikum..gud boy mal.. :)

baiti jannati 2030.

0 comments: